maandag 17 december 2012

Van startDit is de blog van Aura de Klyn. Ik ben sociaal maatschappelijk ondernemer en ruim tien jaar werkzaam in het sociaal domein. Zoals je ook op mijn site (www.AuradeKlyn.nl) kan lezen heb ik me gespecialiseerd in actief burgerschap en actief ondernemerschap.

Ik werk als procesmanager voor overheid, woningbouw, welzijn en burgerorganisaties. Via trainingen, coaching en advies werk ik met integrale teams aan het proces van actief burgerschap en actief ondernemerschap. Hierbij start het proces altijd bij het begin, de activering van burgers. Door, voor en met de burgers kan er dan gewerkt worden aan beleid, uitvoeringsprogramma’s en de daadwerkelijke uitvoering.
 
Door deze processen te observeren en te analyseren ontwikkel ik methoden en modellen die er voor zorgen dat ik mijn kennis en ervaring kan doorgeven aan andere professionals. Professionals die zich beseffen dat elke wijk, elke situatie, elke burger uniek is en dat elke methode en elk model dat ik ontwikkel er alleen toe dient een basis te geven. Een basis waardoor je als professional het proces kan overzien en tegelijkertijd je kan laten verrassen, verbazen en verwonderen door het proces.

Sinds 4 oktober 2012 werk ik als procesmanager Bewonersgestuurde Wijkontwikkeling van de wijk Plan van Gool in gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord. Ondanks dat ik geen fan ben van de naam ‘Bewonersgestuurde Wijkontwikkeling’ geeft de naam wel goed aan waar het om gaat. Deze nieuwe functie heeft mij ge├»nspireerd om deze blog te schrijven. Deze blog neemt de lezer mee in het proces van actief burgerschap en actief ondernemerschap. Een proces dat ik, het kernteam, de partnergroep samen met de bewoners van Plan van Gool ingaan.

Ik zal in mijn blogs op drie zaken ingaan;
1. Ik geef inzicht in het procesmodel waar mee ik werk en de methoden die er door mij maar ook door andere zijn ontwikkeld.
2. Ik beschrijf de praktijk op momenten dat het goed gaat maar ook waar het proces vastloopt.
3. Ik ga in op de samenwerking met de Gemeente en de Woningbouw.

Dit alles met het doel te inspireren en het werk samen met andere pioniers op een ‘nog’ hoger level te brengen.

Maar een wijs leraar vertelde mij ooit;’ Begin je verhaal met een kop, ga dan naar de romp en eindig met het staartje.’ Vandaar dat ik in de volgende twee blogs eerst zal ingaan op mijn eigen visie en de geschiedenis van de Bewonersgestuurde Wijkontwikkeling….. en dat alles in het kort. Het blijft een blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten